top of page

Elke maand twee dagen down: ben ik wel normaal?

Ik dacht heel lang dat er iets mis met mij was, omdat ik met enige regelmaat me lower dan low voelde en de hele wereld grijs werd. Totdat ik mijn cyclus ging tracken en tot een ontdekking kwam...


Janneke Aronson: (Her)Ontdek de wijsheid van jouw lichaam

“Ook twijfelde ik op die momenten ineens aan letterlijk alles: mijn relatie, mijn werk, mijn woonsituatie en zelfs welke kleren ik aan moest trekken. Alles was donker en vlak.”

Jarenlang voelde ik mij op bepaalde momenten van de maand zo depressief dat ik bang was dat het nooit meer overging. Ook twijfelde ik op die momenten ineens aan letterlijk alles: mijn relatie, mijn werk, mijn woonsituatie en zelfs welke kleren ik aan moest trekken. Alles was donker en vlak.


Maar na één en soms twee dagen verdween dat gevoel weer als sneeuw voor de zon.. Ik dacht dat er iets mis was met mij. Dit is toch niet normaal?


Drop in je hormoonlevels


Fast forward naar het moment dat ik d.m.v. cyclus tracking ontdekte dat deze twee dagen altijd op precies hetzelfde moment in mijn cyclus optraden: vlak na ovulatie. Ook leerde ik dat je hormonen na je ovulatie een drop maken waardoor sommige vrouwen het gevoel hebben dat ze letterlijk in een gat vallen.


Alleen al de erkenning dat ik niet gek in mijn hoofd was, maar er een hormonale verklaring voor was, gaf me zoveel opluchting en verzachting, dat ook de scherpe randjes van die donkere dagen er als vanzelf afgingen.


Herken je dit? Wat zijn jouw 'lastige' cyclus dagen?


Opmerkingen


bottom of page