top of page

Heb jij ook een innerlijke imposter?


Janneke Aronson: Workshop Womb Wisdom: Vier alle kleuren van het vrouw zijn
‘Wie ben jij om dit te doen..’ ‘Wacht maar, nu ga je door de mand vallen.’ ‘Sorry hoor, maar dit is echt niets voor jou.’ Herkenbaar..?

Heb jij ook een innerlijke imposter? Zo’n stemmetje die je diep van binnen toefluistert dat je door de mand gaat vallen als je dat ene spannende ding toch besluit te gaan doen?


Ik in ieder geval wel.. Afgelopen maand sloeg ze meerdere malen toe. Daarom dacht ik.. ik geef haar maar eens een naam. Kom ik zo op terug 😏


Stoppen met jezelf kleinmaken


Ik ben weer aan het landen na een maand lang Womb Wisdom en tantra workshops faciliteren op diverse (zelfontwikkeling/tantra/Ecstatic Dance) festivals. What a ride! Bij één ervan werd ik gekiekt tijdens een heerlijke muddy outdoor Ecstatic Dance 🙃


Waanzinnig geraakt was ik om in de workshops (totaal 150+ deelnemers!) zoveel mensen te mogen uitnodigen in diepere verbinding met zichzelf én de ander. Om vrouwen te zien zakken in hun juicy, sensuele zelf. Maar vooral om diezelfde vrouwen te zien stappen in de power van hun innerlijke WILDE VROUW (horend bij de innerlijke herfst fase). Wauw! Dat gaat voor mij over zoveel kernthema's: je plek helemaal innemen, durven shinen, stoppen met jezelf kleinmaken.


En de belangrijkste voor mij:


👉🏼 De hardnekkige overtuiging dat wij als vrouw, denken dat als wij ruimte innemen, dat dat betekent dat we automatisch ruimte innemen van een ándere vrouw. So better play it small..


Let's give it a name


Zelf kwam ik ook een diepe negatieve overtuiging over mezelf tegen. Meerdere keren kwam mijn innerlijke imposter syndrome even om het hoekje gluren. Tjeee.. die is me een taaie, hoor.


‘Wie ben jij om dit te doen..’

‘Wacht maar, nu ga je door de mand vallen.’

‘Sorry hoor, maar dit is echt niets voor jou.’


Herkenbaar?


Ik geef deze stem tegenwoordig maar een naam:


Tiny (ja, echt).


Het helpt me om dit stuk in mezelf niet te internaliseren, maar er met liefde naar te kijken in de plaats van haar af te wijzen ('Ha Tiny, ben je daar weer?').


Heb jij ook een innerlijke Tiny? Welke naam zou je jouw innerlijke imposter geven? Ik hoor je graag zodat we met wat humor naar onze innerlijke imposters kunnen kijken. 🙃


Comments


bottom of page