top of page

Is een ‘regelmatige’ cyclus nodig om Sensiplan betrouwbaar te kunnen gebruiken als anticonceptie?

Deze vraag krijg ik heel vaak. Lees hieronder het antwoord..


Is een regelmatige cyclus nodig voor natuurlijke anticonceptie sensiplan?

Het antwoord is: NEE.


De hardnekkige mythe dat er iets mis is met je als je niet stipt elke 28 dagen menstrueert, moeten we echt vanaf. Wist je dat slechts 13% elke maand precies op die 28 dagen zit? Of te wel: onregelmatigheid is juist de norm!


Onregelmatigheid is juist de norm!

Sensiplan leert je live, actueel je lichaam te lezen. Daarmee onderscheid het zich van methodes als Daisy, Ladycomp of andere femtech die zich grotendeels richten op berekeningen van een app met een algoritme.


Resultaten uit het verleden..


Want guess what? Een cyclus IS niet altijd voorspelbaar. Zonder dat je het merkt kan bijvoorbeeld een eisprong vroeger dan verwacht komen. Als je actueel je cyclus kan lezen weet je dat. Een algoritme of app heeft geen idee… Want daarmee baseer je je anticonceptie keuzes op basis van resultaten uit het verleden, in de plaats van real time monitoring.


Daarnaast geeft Sensiplan JOU de kennis, zodat jíj daadwerkelijk snapt wat je cyclus doet. Zonder afhankelijk te zijn van wat een app of algoritme voor jou bepaald (een algoritme loopt altijd iets achter en maakt dus soms foutjes..).


Meer weten over Sensiplan of wil je vrijblijvend een keertje kletsen over dit onderwerp? Neem contact op voor een gratis online intake gesprekje door een mailtje te sturen naar jannekearonson@gmail.com

Comments


bottom of page