top of page

Wat is de rol van de partner tijdens een Sensiplan traject?.

Bij het leren van de natuurlijke anticonceptie methode Sensiplan wordt de partner uitdrukkelijk gevraagd erbij te zijn. Niet verplicht, maar wel een enorme meerwaarde. Lees hieronder waarom.

Sensiplan: Keuzevrijheid over anticonceptie

“Een man is 𝘢𝘭𝘵𝘪𝘫𝘥 vruchtbaar: 24/7, tot ergens in de 70.. Oftewel: logisch eigenlijk dat je samen die verantwoordelijkheid pakt en draagt.."

Je bent niet in je eentje verantwoordelijk voor het wel of niet maken van een kind. Sterker nog: een vrouw is per maand slechts een kort moment daadwerkelijk vruchtbaar (al is het window dat je vruchtbaarheid 𝘢𝘢𝘯𝘯𝘦𝘦𝘮𝘵 groter, omdat sperma een poosje kan overleven).


Een man is 𝘢𝘭𝘵𝘪𝘫𝘥 vruchtbaar: 24/7, tot ergens in de 70..


Oftewel: logisch eigenlijk dat je samen die verantwoordelijkheid pakt en draagt.


Een van de redenen waarom Sensiplan zo succesvol is, is omdat je in de cursus samen elkaars lijf gaat leren kennen. De anatomie, biologie & hormonen. En ja, de man komt hier zeker ook bij aan bod.. 🍆


Dit met z’n tweeën ontdekken en leren helpt gigantisch bij de methode daarna in de praktijk te brengen: je doet het echt samen.


Ik zie daarnaast ook dat het volgen van een Sensiplan traject samen met je partner enorm veel verdieping kan geven aan jullie relatie. Bijvoorbeeld..


💋 ..op het gebied van seksualiteit (hoe wil je je seksleven vormgeven op de momenten dat je geen PIV seks kan hebben?)


🐣 ..bewustzijn rondom wel of niet klaar zijn voor conceptie (Sensiplan is elk moment omkeerbaar te gebruiken!)


💚 ..meer verbinding en ontspanning rondom het thema intimiteit (door dit traject leer je op een laagdrempelige manier hierover te communiceren).


Meer weten over Sensiplan of wil je vrijblijvend een keertje kletsen? Stuur me een berichtje!

Σχόλια


bottom of page