top of page
Volg de cursus natuurlijke anticonceptie reclaim je keuzevrijheid over anticonceptie

Samenwerken met jouw
cyclus

Cursus natuurlijke anticonceptie

Zoek je een alternatief voor hormonale anticonceptie? Wil je leren over hormonen en hoe je betrouwbaar zwangerschap vermijdt of juist nastreeft? Dan is de sympto-thermale methode sensiplan® misschien wat voor je. Sensiplan is een betrouwbare anticonceptiemethode zonder hormonen, ontwikkeld aan Duitse universiteiten. Deze wetenschappelijke methode heeft een vergelijkbare betrouwbaarheid als de pil en is daarmee op dit moment de meest veilige natuurlijke anticonceptiemethode. Sympto-thermaal betekent dat je niet één, maar twee lichaamssignalen gebruikt om te bepalen of je wel of niet vruchtbaar bent: temperatuur en cervixslijm observatie. Je hebt dus twee keer groen licht nodig. Dat is één van de redenen waarom Sensiplan zo’n hoge betrouwbaarheid heeft. Je hoeft geen regelmatige cyclus te hebben om Sensiplan veilig te kunnen gebruiken.

Sensiplan basic Pakket -
De cursus in het kort
 

Inclusief een (vrijblijvend & gratis) online intakegesprek van 30 min. waarin we samen afstemmen of deze methode bij jou past. Ook kun je al je vragen stellen. 

 

O De cursus bestaat uit vier lesavonden van ongeveer 2,5 uur per keer, verspreid over ongeveer drie maanden

O Inclusief cursusmateriaal: Sensiplan Werkboek met o.a. 30  oefencycli, Sensiplan Handboek (hele Sensiplan theorie handig gebundeld), thermometer & een verassings gadget

O Naast de vier lesavonden krijg je drie maanden persoonlijke begeleiding bij het leren lezen van jouw cyclus

O De cursus vindt plaats in een klein groepje: drie á vier vrouwen of koppels

O Locatie: centrum van Utrecht, in overleg ook daarbuiten

O Investering in je lichaam & cyclus:  300

Is geld een obstakel om deel te nemen? Neem contact op voor de mogelijkheden.  Ook betaling in termijnen is mogelijk. 

Check hieronder welke aanvullende pakketten er zijn

OF

Vraag hier Sensiplan Basic aan

Na de cursus?
 

O Pas jij de natuurlijke anticonceptiemethode Sensiplan met zelfvertrouwen toe
O Nooit meer stress omdat je bang bent dat het is 'misgegaan'

O Ga je hormoonvrij én zonder bijwerkingen door het leven

O Weet jij precies hoe je hormonen werken gedurende je cyclus

O Kan je jouw emoties en gevoelens beter plaatsen

O Heb je meer inzicht gekregen in je intieme en seksuele leven

O Weet jij bij een (latere) kinderwens exact wanneer je moet 'mikken'

O Voel je je empowered door samen te werken mét je cyclus op de manier die jij wilt. 
Check de FAQ voor al je vragen over de methode Sensiplan!

Leer met natuurlijke anticonceptie van Janneke Aronson samenwerken met je cyclus
 START data

O Cursus januari '24 #1 [data TBA] *plek*

O Cursus januari '24 #2 [data TBA] *plek

O Cursus november '23 #1 *VOL*

O Cursus november '23  #2 *VOL*

O Cursus november ENGELS '23 *VOL*

Na voldoen van (aan)betaling geen refund mogelijk. Betalingsverplichting geldt na schriftelijke inschrijving. Tot maximaal 4 weken vooraf de startdatum van de cursus mag kosteloos geannuleerd worden, mits nog niet betaald.  

Pakketten sensiplan
 wil je meer verdieping? 

 Sensiplan VIP 

Individueel traject

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijd om jouw lichaam & cyclus de prioriteit te geven die zij verdient. Met dit speciale traject op maat ga je een helende en verdiepende reis met haar aan en ontdek je diepe lagen in verbinden met jezelf en met anderen.

 

Wat krijg je extra, naast Sensiplan Basic?

+ Online cursus Je cyclus als Superpower  

+ ZES extra 1:1 online opvolg sessies van 30 min.

 

+ E-book Cycle Guide

+ Gehele traject is individueel (met of zonder partner)

+ Coachingstraject

Een volledig op maat gemaakt traject, toegespitst op jouw actuele behoeftes, verlangens en wensen. We duiken samen in een specifiek vraagstuk, of maken een mix aan verschillende thema’s. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een partner om helemaal of deels mee in te stappen in dit coachingstraject. Vooraf is er een uitgebreide intake waarin we jouw/jullie wensen in kaart brengen, gevolgd door een traject voorstel van mij. 

 

Totale waarde € 2124

Investering in je lichaam & cyclus, vanaf

1895

Ik wil het pakket Sensiplan VIP aanvragen

 Sensiplan Silver 

Groepstraject

 

 

Wil je naast natuurlijke anticonceptie ook leren om meer verbinding met jouw cyclus te ervaren, zodat je je krachtig en rijk voelt door de hele maand heen? Dan is Sensiplan Silver precies het pakket voor jou.

Wat krijg je extra, naast Sensiplan Basic?

+ Online cursus Je cyclus als Superpower 

 

+ Extra 1:1 online opvolg sessie van 30 min.

 

Totale waarde € 534

Investering in je lichaam & cyclus € 420

Ik wil het pakket Sensiplan Silver aanvragen

faadd368-5f97-4db3-a0df-1d60b78be4b1_edi
WhatsApp Image 2021-07-04 at 20.34.09 (1b).jpg
Kies uit onderstaande drie opties om je Sensiplan Basic mee aan te vullen

 Sensiplan Gold 

Groepstraject

Ben je klaar om een committed deep dive te maken met jouw cyclus en lichaam? Wil je leren hoe jij duurzaam met haar kan samenwerken, zodat je cyclus je anker én je Superpower wordt?

Wat krijg je extra, naast Sensiplan Basic?

+ Online cursus Je cyclus als Superpower 

+ VIER extra 1:1 online opvolg sessies van 30 min. Deze zijn individueel.

+ E-book Cycle Guide 

 

Totale waarde € 684

Investering in je lichaam & cyclus € 595


Ik wil het pakket Sensiplan Gold aanvragen

TESTIMONIALS

'Uit alles blijkt dat Janneke bakken met ervaring met de methode heeft. Daarnaast creëert ze een fijne en inclusieve sfeer waarin alles bespreekbaar is en die openheid maakt verdieping mogelijk. Janneke is doortastend en geeft met veel gevoel voor humor vorm aan de lessen. 

 

Haar enthousiasme werkt door: ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus heb gevolgd en zo de handvatten heb verkregen om op natuurlijke wijze meer begrip voor en grip op mijn cyclus te krijgen. Ik ervaar het als een verrijking om te weten wat er in mijn lichaam gaande is en om die processen te kunnen benoemen, met het doel om beter naar mijn lijf te leren luisteren. Janneke wijst met deze cursus de weg.'

 

 

Maud & Philipp

Leer natuurlijke anticonceptie sensiplan van Janneke Aronson en vier alle kleuren van het vrouw zijn
 • Wat onderscheid Sensiplan van andere natuurlijke methodes?
  Sensiplan is een symptho-thermale methode die met een dubbel-check werkt omdat het niet één maar twee biomarkers met elkaar combineert. Temperatuur en cervixslijm, eventueel aangevuld door baarmoederhals observatie. Onder invloed van de hormonen oestrogeen en progesteron zijn deze lichaamssignalen onderhevig aan cyclische veranderingen die je kan leren interpreteren. Dubbele zekerheid dus. Methodes die enkel temperatuur tracken scoren daardoor significant minder op de Pearl Index (internationale methode om verschillende anticonceptiemethodes te vergelijken).
 • Hoe lang duurt het om Sensiplan te leren?
  De cursus bestaat uit vier lesavonden van 2,5 uur en is verspreid over drie maanden. Deze leerfase is heel belangrijk omdat je immers niet sneller kan leren dan je cyclus. Sensiplan leren is geen sprint maar een marathon, maar je hebt er dan ook de rest van je leven profijt van. Je gaat gedurende deze periode steeds meer informatie verzamelen over jouw individuele cyclus, waarin je persoonlijk wordt begeleid. Vaak kan je tijdens de duur van de cursus de methode al toepassen als anticonceptie, afhankelijk van je persoonlijke situatie en jouw specifieke cyclus.
 • Waarom wordt de partner gevraagd mee te komen naar de cursus?
  Je kan alleen samen zwanger worden, daar heb je vooralsnog de ander bij nodig. Dit heet ook wel gezamenlijke vruchtbaarheid. Vrouwen zijn slechts een klein gedeelte van de cyclus daadwerkelijk vruchtbaar, mannen in principe altijd. Sensiplan is een methode die je in de praktijk samen doet en dus ook samen leert. In hoeverre zijn jullie op de hoogte van elkaars anatomie, biologie en alle hormonale processen? Er zit geen schaamte in het niet weten - we worden immers niet altijd even goed geïnformeerd als jongvolwassenen. Het is vaak ontzettend leuk meer over elkaar te leren waardoor er een hele natuurlijke gezamenlijke verantwoordelijkheid (én plezier!) ontstaat.
 • Wanneer kan Sensiplan een uitkomst voor je zijn?
  .. als je af wil van hormonale anticonceptie omdat je bijwerkingen hebt zoals stemmingswisselingen, verlies van libido of zelfs depressie. Dan is wellicht Sensiplan voor jou de beste anticonceptie zonder bijwerkingen. .. als je geen kunstmatige hormonen wilt slikken, maar ook niet je leven lang met condooms wilt vrijen. .. als je graag meer wilt leren over je menstruatiecyclus en hormonen en daar mee wilt samenwerken. .. als je een diepere verbinding verlangt met je eigen cyclus, je lichaam en je vruchtbaarheid.
 • Die betrouwbaarheid, vertel daar eens meer over?"
  Link naar wetenschappelijke artikelen
FAQ Sensiplan
bottom of page