top of page
Volg de cursus natuurlijke anticonceptie reclaim je keuzevrijheid over anticonceptie

Samenwerken met jouw
cyclus

Cursus natuurlijke anticonceptie

Zoek je een alternatief voor hormonale anticonceptie? Wil je leren over hormonen en hoe je betrouwbaar zwangerschap vermijdt of juist nastreeft? Dan is de sympto-thermale methode sensiplan® misschien wat voor je. Sensiplan is een betrouwbare anticonceptiemethode zonder hormonen, ontwikkeld aan Duitse universiteiten. Deze wetenschappelijke methode heeft een vergelijkbare betrouwbaarheid als de pil en is daarmee op dit moment de meest veilige natuurlijke anticonceptiemethode. Sympto-thermaal betekent dat je niet één, maar twee lichaamssignalen gebruikt om te bepalen of je wel of niet vruchtbaar bent: temperatuur en cervixslijm observatie. Je hebt dus twee keer groen licht nodig. Dat is één van de redenen waarom Sensiplan zo’n hoge betrouwbaarheid heeft. Je hoeft geen regelmatige cyclus te hebben om Sensiplan veilig te kunnen gebruiken.

 • Wat onderscheid Sensiplan van andere natuurlijke methodes?
  Sensiplan is een symptho-thermale methode die met een dubbel-check werkt omdat het niet één maar twee biomarkers met elkaar combineert. Temperatuur en cervixslijm, eventueel aangevuld door baarmoederhals observatie. Onder invloed van de hormonen oestrogeen en progesteron zijn deze lichaamssignalen onderhevig aan cyclische veranderingen die je kan leren interpreteren. Dubbele zekerheid dus. Methodes die enkel temperatuur tracken scoren daardoor significant minder op de Pearl Index (internationale methode om verschillende anticonceptiemethodes te vergelijken).
 • Hoe lang duurt het om Sensiplan te leren?
  De curus bestaat uit vier lesavonden van 2,5 uur en is verspreid over drie maanden. Deze leerfase is heel belangrijk omdat je immers niet sneller kan leren dan je cyclus. Je gaat gedurende deze periode steeds meer informatie verzamelen over jouw individuele cyclus, waarin je persoonlijk wordt begeleid. Vaak kan je tijdens de duur van de cursus de methode al toepassen als anticonceptie, afhankelijk van je persoonlijke situatie en jouw speficieke cyclus.
 • Waarom wordt de partner gevraagd mee te komen naar de cursus?
  Je kan alleen samen zwanger worden, daar heb je vooralsnog de ander bij nodig. Dit heet ook wel gezamenlijke vruchtbaarheid. Vrouwen zijn slechts een klein gedeelte van de cyclus daadwerkelijk vruchtbaar, mannen in principe altijd. Sensiplan is een methode die je in de praktijk samen doet en dus ook samen leert. In hoeverre zijn jullie op de hoogte van elkaars anatomie, biologie en alle hormonale processen? Er zit geen schaamte in het niet weten - we worden immers niet altijd even goed geïnformeerd als jongvolwassenen. Het is vaak ontzettend leuk meer over elkaar te leren waardoor er een hele natuurlijke gezamenlijke verantwoordelijkheid (én plezier!) ontstaat.
 • Wanneer kan Sensiplan een uitkomst voor je zijn?
  .. als je af wil van hormonale anticonceptie omdat je bijwerkingen hebt zoals stemmingswisselingen, verlies van libido of zelfs depressie. Dan is wellicht Sensiplan voor jou de beste anticonceptie zonder bijwerkingen. .. als je geen kunstmatige hormonen wilt slikken, maar ook niet je leven lang met condooms wilt vrijen. .. als je graag meer wilt leren over je menstruatiecyclus en hormonen en daar mee wilt samenwerken. .. als je een diepere verbinding verlangt met je eigen cyclus, je lichaam en je vruchtbaarheid.
 • Die betrouwbaarheid, vertel daar eens meer over?"
  Link naar wetenschappelijke artikelen
De cursus in het kort
 

Inclusief een (vrijblijvend & gratis) online intakegesprek van 30 min. waarin we samen afstemmen of deze methode bij jou past. Ook kun je al je vragen stellen. 

 

O De cursus bestaat uit vier lesavonden van ongeveer 2,5 uur per keer, verspreid over drie maanden

O Naast de vier lesavonden krijg je drie maanden persoonlijke begeleiding bij het leren lezen van jouw cyclus

O De cursus vindt plaats in een klein groepje: twee á drie vrouwen of koppels

O Locatie: centrum van Utrecht, in overleg ook daarbuiten

O Inclusief cursusmateriaal: Sensiplan Werkboek met o.a. 30  oefencycli, Sensiplan Handboek (hele theorie van Sensiplan handig gebunde), digitale thermometer & een verassingsgadget ;-)

O Investering per koppel/vrouw EUR 295,-

Na de cursus?
 

Na de cursus pas jij de natuurlijke anticonceptiemethode Sensiplan met zelfvertrouwen toe, weet jij precies hoe hormonen werken gedurende je cyclus en kan je jouw emoties en gevoelens beter plaatsen. Ook heb je wellicht meer inzicht gekregen in je intieme en seksuele leven en voel je je empowered door samen te werken mét je cyclus op de manier die jij wilt. 

Leer met natuurlijke anticonceptie van Janneke Aronson samenwerken met je cyclus
Eerstvolgende START data


O Cursus september #1 *VOL*


O Cursus september #2 *VOL*

O Cursus september #3 *één plek*

O Cursus november ENGELS *VOL*

O Cursus oktober/november *beperkt plek*

Een nieuwe cursus start bij voldoende aanmeldingen (drie tot vier), dus neem vooral contact op als je geïnteresseerd bent, dan blijf je in de loop.

Na voldoen van betaling geen refund mogelijk. Betalingsverplichting geldt na schriftelijke inschrijving. Tot maximaal 4 weken vooraf de startdatum van de cursus mag kosteloos geannuleerd worden, mits nog niet betaald.  

TESTIMONIALS

'Uit alles blijkt dat Janneke bakken met ervaring met de methode heeft. Daarnaast creëert ze een fijne en inclusieve sfeer waarin alles bespreekbaar is en die openheid maakt verdieping mogelijk. Janneke is doortastend en geeft met veel gevoel voor humor vorm aan de lessen. 

 

Haar enthousiasme werkt door: ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus heb gevolgd en zo de handvatten heb verkregen om op natuurlijke wijze meer begrip voor en grip op mijn cyclus te krijgen. Ik ervaar het als een verrijking om te weten wat er in mijn lichaam gaande is en om die processen te kunnen benoemen, met het doel om beter naar mijn lijf te leren luisteren. Janneke wijst met deze cursus de weg.'

 

 

Maud & Philipp

Leer natuurlijke anticonceptie sensiplan van Janneke Aronson en vier alle kleuren van het vrouw zijn
bottom of page