top of page
Volg de cursus natuurlijke anticonceptie reclaim je keuzevrijheid over anticonceptie

Samenwerken met jouw
cyclus

Cursus sensiplan natuurlijke anticonceptie

Zoek je een alternatief voor hormonale anticonceptie? Wil je leren over hormonen en hoe je betrouwbaar zwangerschap vermijdt of juist nastreeft? Dan is de sympto-thermale methode sensiplan® misschien wat voor je. Sensiplan is een betrouwbare anticonceptiemethode zonder hormonen, ontwikkeld aan Duitse universiteiten. Deze wetenschappelijke methode heeft een vergelijkbare betrouwbaarheid als de pil* en is daarmee op dit moment de meest veilige natuurlijke anticonceptiemethode. 

Sympto-thermaal betekent dat je niet één, maar twee lichaamssignalen gebruikt om te bepalen of je wel of niet vruchtbaar bent: temperatuur en cervixslijm observatie. Je hebt dus twee keer groen licht nodig. Dat is één van de redenen waarom Sensiplan zo’n hoge betrouwbaarheid heeft. Je hoeft geen regelmatige cyclus te hebben om Sensiplan veilig te kunnen gebruiken.

*Bron: Rutgers & WHO

Sensiplan basic Pakket -
De cursus in het kort
 

Inclusief een (vrijblijvend & gratis) online intakegesprek van 30 min. waarin we samen afstemmen of deze methode bij jou past. Ook kun je al je vragen stellen. 

 

O De cursus bestaat uit vier lesavonden van ongeveer 2,5 uur per keer, verspreid over ongeveer drie maanden

O Inclusief cursusmateriaal: Sensiplan Werkboek met o.a. 30  oefencycli, Sensiplan Handboek (hele Sensiplan theorie handig gebundeld), thermometer & een verassingsgadget

O Naast de vier lesavonden krijg je drie maanden persoonlijke begeleiding bij het leren begrijpen van jouw cyclus

O De cursus vindt plaats in een klein groepje: drie á vier vrouwen of koppels

O Locatie: centrum van Utrecht, 13 min. vanaf Centraal Station

O Investering in je lichaam & cyclus: 4x € 75 of eenmalig € 300

Is geld een obstakel om deel te nemen? Neem contact op voor de mogelijkheden.  Betaling in termijnen is mogelijk. 

Check hieronder welke aanvullende pakketten er zijn

OF

Na de cursus?
 

O Pas jij de natuurlijke anticonceptiemethode Sensiplan met zelfvertrouwen toe
O Nooit meer stress omdat je bang bent dat het is 'misgegaan'

O Ga je hormoonvrij én zonder bijwerkingen door het leven

O Weet jij precies hoe je hormonen werken gedurende je cyclus

O Kan je jouw emoties en gevoelens beter plaatsen

O Heb je meer inzicht gekregen in je intieme en seksuele leven

O Weet jij bij een (latere) kinderwens exact wanneer je moet 'mikken'

O Voel je je empowered door samen te werken mét je cyclus op de manier die jij wilt 
Check de FAQ voor al je vragen over de methode Sensiplan!

Leer met natuurlijke anticonceptie van Janneke Aronson samenwerken met je cyclus
 AANKOMENDE data Sensiplan

Na voldoen van (aan)betaling geen refund mogelijk. Betalingsverplichting geldt na indienen van inschrijfformulier. Tot maximaal 3 weken vooraf de startdatum van de cursus mag kosteloos geannuleerd worden, mits nog niet betaald.  

O Sensiplan Cursus mei

maandagavond | 18:30 - 21:30

27/05, 03/06, 01/07, 05/08

*vol*

O Sensiplan Cursus juli

dinsdagavond | 18:30 - 21:30

02/07, 16/07, 13/08, 10/09

*vol*

Kan je deze data niet, maar wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe data?
Zet jezelf op de Sensiplan wachtlijst

AL MEER DAN

CURSISTEN GINGEN JE VOOR

O Sensiplan Cursus september

dinsdagavond | 18:30 - 21:30

03/09, 17/09, 15/10, 12/11

*twee plekjes*

Je mag één van de lesdata missen. Deze kijk je live óf achteraf terug.
Check hieronder FAQ 'Ik kan niet alle data, is dat erg?'
Pakketten sensiplan
 wil je meer verdieping? 

 Sensiplan VIP 

Individueel traject

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijd om jouw lichaam & cyclus de prioriteit te geven die zij verdient. Met dit speciale traject op maat ga je een helende en verdiepende reis met haar aan en ontdek je diepe lagen in verbinden met jezelf en met anderen.

 

Wat krijg je extra, naast Sensiplan Basic?

+ Online cursus Je cyclus als Superpower  

+ ZES extra 1:1 online opvolg sessies van 30 min.

 

+ E-book Cycle Guide

+ Gehele traject is individueel (met of zonder partner)

+ Coachingstraject

Een volledig op maat gemaakt traject, toegespitst op jouw actuele behoeftes, verlangens en wensen. We duiken samen in een specifiek vraagstuk, of maken een mix aan verschillende thema’s. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een partner om helemaal of deels mee in te stappen in dit coachingstraject. Vooraf is er een uitgebreide intake waarin we jouw/jullie wensen in kaart brengen, gevolgd door een traject voorstel van mij. 

 

Totale waarde € 2124

Investering in je lichaam & cyclus, vanaf

€ 1895

Sensiplan VIP aanvragen

 Sensiplan Silver 

Groepstraject

 

 

Wil je naast natuurlijke anticonceptie ook leren om meer verbinding met jouw cyclus te ervaren, zodat je je krachtig en rijk voelt door de hele maand heen? Dan is Sensiplan Silver precies het pakket voor jou.

Wat krijg je extra, naast Sensiplan Basic?

+ Online cursus Je cyclus als Superpower 

 

+ Extra 1:1 online opvolg sessie van 30 min.

 

Totale waarde € 534

Investering in je lichaam & cyclus € 420

 

Sensiplan Silver claimen

faadd368-5f97-4db3-a0df-1d60b78be4b1_edi
WhatsApp Image 2021-07-04 at 20.34.09 (1b).jpg
Kies uit onderstaande drie opties om je Sensiplan Basic mee aan te vullen

 Sensiplan Gold 

Groepstraject

Ben je klaar om een committed deep dive te maken met jouw cyclus en lichaam? Wil je leren hoe jij duurzaam met haar kan samenwerken, zodat je cyclus je anker én je Superpower wordt?

Wat krijg je extra, naast Sensiplan Basic?

+ Online cursus Je cyclus als Superpower 

+ VIER extra 1:1 online opvolg sessies van 30 min. Deze zijn individueel.

+ E-book Cycle Guide 

 

Totale waarde € 684

Investering in je lichaam & cyclus € 595


Sensiplan Gold aanvragen

TESTIMONIALS

'Uit alles blijkt dat Janneke bakken met ervaring met de methode heeft. Daarnaast creëert ze een fijne en inclusieve sfeer waarin alles bespreekbaar is en die openheid maakt verdieping mogelijk. Janneke is doortastend en geeft met veel gevoel voor humor vorm aan de lessen. 

 

Haar enthousiasme werkt door: ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus heb gevolgd en zo de handvatten heb verkregen om op natuurlijke wijze meer begrip voor en grip op mijn cyclus te krijgen. Ik ervaar het als een verrijking om te weten wat er in mijn lichaam gaande is en om die processen te kunnen benoemen, met het doel om beter naar mijn lijf te leren luisteren. Janneke wijst met deze cursus de weg.'

 

 

Maud & Philipp

Leer natuurlijke anticonceptie sensiplan van Janneke Aronson en vier alle kleuren van het vrouw zijn
 • Wanneer start de online cursus Je Cyclus Als Superpower?
  Je kan elke moment beginnen met de cursus! Doorgaans krijg je binnen 24u toegang tot de online leeromgeving. Geen inloggegevens ontvangen? Stuur een mailtje naar jannekearonson@gmail.com
 • Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de cursus?
  De cursus bestaat uit 8 modules van in totaal ruim 3 uur materiaal. Dit is exclusief de tijd die je investeert in de optionele (maar waardevolle!) opdrachten. Voor die aanvullende (schrijf- en meditatie)opdrachten bouw je een tijd in van totaal (over de hele cursus) 1 - 2 uur. Afhankelijk van hoe diep je zelf wilt gaan. Je kan dus in twee of drie avondjes op je gemakje door de cursus heen, of je kiest juist voor wat tijd ertussen voor integratie van wat je geleerd hebt. Beiden is helemaal prima! Download de Huddle App zodat je overal toegang hebt tot de cursus via je smartphone. Ben je alsnog bang dat je te weinig tijd hebt? De cursus is zo gemaakt dat het niet erg is als er wat tijd zit tussen het kijken van de video's, zodat je op elk moment even tussendoor een filmpje kan bekijken. Wacht je op de bus? Was aan het opvouwen? Eten aan het koken? Leer ondertussen alles over je cyclus: twee vliegen in één klap!
 • Wat is de opbouw van de cursus?
  We beginnen met anatomie, biologie en de hormonale kringloop en gaan dan verdiepen op de emotionele aspecten van de vier fases van de cyclus. In bijna elke module vind je ook oefeningen en practices die voor verdieping zorgen. Het is zeer aan te raden deze te doen, maar houdt dat je qua tijd tegen? Ga dan eerst lekker rustig de videootjes kijken. Zie ook hierboven voor een uitgebreide uitleg per module.
 • Hoe volg ik de cursus?
  Je kan de cursus op volgorde van module (eerst 1 dan 2 enz.) kijken, maar ook kriskras er doorheen. Of je doorloopt de modules aan de hand van waar je bent in je cyclus. Dus zit je bijvoorbeeld in je menstruatie, start bij de module over de innerlijke winter. Wat voor jou het beste werkt! De video's zijn to the point (gem. 2 - 5 min. per video), zodat je er lekker makkelijk doorheen kijkt. Je kan fijn op de bank ploffen met thee en chocola, maar je kan de cursus bijvoorbeeld ook volgen onder het sporten, tijdens een wandeling, in de auto of op de fiets. Bij enkele video's (ongeveer 3) is het handig even naar het scherm te kijken, omdat we dan onderdelen zoals anatomie of de hormonale kringloop behandelen.
 • Hoe weet ik of deze cursus geschikt is voor mij?
  Deze cursus is voor jou als je nieuwsgierig bent naar je cyclus en hoe je daarmee samenwerkt. Als je al ervaring hebt met tracken van je cyclus is dat een pre, maar absoluut geen noodzaak. Ook alle basics over biologie en hormonen komen aan bod, so we've got you covered! Heb je al wat basiskennis? Te gek, dan vormt deze cursus een prachtige verdieping. Twijfel je of dit bij jouw wensen aansluit? Neem contact op.
 • Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
  Vanaf startmoment heb je zes maanden toegang tot de online cursus. Dit is een fijne stok achter de deur omdat de praktijk uitwijst dat anders een online training toch vaak op de zonder stof gaan liggen happen. En jij en je cyclus verdienen beter!
 • Kan ik ook (aanvullend) een-op-een met je werken?
  Ja, dat kan. Je kan een aanvullende 1:1 online Power Call bij Janneke boeken. Dit is een online privésessie van 30 minuten, waarin jij al je vragen kan stellen die je na (of tijdens) het doorlopen van de cursus nog zou hebben. Handig dus als je het merendeel van de cursus al gedaan hebt, zodat je de meeste waarde uit je sessie haalt. Een superfijne manier om jouw persoonlijke situatie te bespreken en je de lesstof nog meer je eigen te maken. Doorgaans betaal je voor een losse 1:1 Power Call € 45, maar voor cursisten van Je Cyclus als Superpower slechts € 39 (incl. btw). Je boekt je Power Call door Janneke een mailtje te sturen op jannekearonson@gmail.com
 • Wat is 'cyclus bewustzijn'?
  Cyclus bewustzijn (ook wel Cycle Awareness genoemd) is weten waar je bent in je cyclus en daarop kunnen handelen en anticiperen. Wat is mijn behoefte in het moment? Waar liggen in deze fase mijn superpowers? Waarin mag ik mijzelf nu ondersteunen? Welke taken plan ik op welke momenten in? Het is je innerlijke kompas wat aangestuurd wordt door je hormonen. En in de plaats van dat het jou bestuurd, sta je na deze cursus zelf aan het roer en claim je daarmee je superpowers terug!
FAQ Sensiplan
bottom of page