top of page
Janneke Aronson, Cycle to Cycle, Fertility Awareness, sensiplan, natuurlijke anticonceptie, cyclus, hormoonvrij, vruchtbaarheid, vruchtbaarheidsbewustzijn, zonder hormonen, pms, menstruatie, menstruatieklachten,

woman,

Ride your

cyle

Cursus natuurlijke anticonceptie

Zoek je een alternatief voor hormonale anticonceptie? Wil je leren over hormonen en hoe je betrouwbaar zwangerschap vermijdt of juist nastreeft? Dan is de sympto-thermale methode sensiplan® misschien wat voor je. Sensiplan is een natuurlijke methode zonder kunstmatige hormonen, ontwikkeld aan Duitse universiteiten. Deze wetenschappelijke methode heeft een vergelijkbare betrouwbaarheid als de pil en is daarmee op dit moment de meest veilige natuurlijke anticonceptiemethode. Sympto-thermaal betekent dat je niet één, maar twee lichaamssignalen gebruikt om te bepalen of je wel of niet vruchtbaar bent: temperatuur en cervixslijm observatie. Je hebt dus twee keer groen licht nodig. Dat is één van de redenen waarom Sensiplan zo’n hoge betrouwbaarheid heeft. Je hoeft geen regelmatige cyclus te hebben om Sensiplan veilig te kunnen gebruiken.

De cursus in het kort
 

De cursus bestaat uit vier lesavonden van ongeveer 2,5 uur per keer, verspreid over drie maanden

Naast de vier lesavonden krijg je drie maanden persoonlijke begeleiding

De cursus vindt plaats in een klein groepje: twee á drie vrouwen of koppels

Locatie: centrum van Utrecht, in overleg ook daarbuiten

Inclusief cursusmateriaal: Sensiplan Werkboek, Handboek Natuurlijk & Zeker, digitale thermometer

Investering per koppel/vrouw EUR 295,-

Na de cursus?
 

Na de cursus pas jij de natuurlijke anticonceptiemethode Sensiplan met zelfvertrouwen toe, weet jij precies hoe hormonen werken gedurende je cyclus en kan je bepaalde emoties en gevoelens beter plaatsen. Ook heb je wellicht meer inzicht gekregen in je intieme en seksuele leven en voel je je empowered door samen te werken mét je cyclus op de manier die jij wilt. 

Janneke Aronson, Cycle to Cycle, Fertility Awareness, sensiplan, natuurlijke anticonceptie, cyclus, hormoonvrij, vruchtbaarheid, vruchtbaarheidsbewustzijn, zonder hormonen, pms, menstruatie, menstruatieklachten,
Eerstvolgende START data

Cursus 1 | Half feb *VOL*
Cursus 2 | Half maart *nog één plekje*

Nieuwe cursus start bij voldoende aanmeldingen,

dus neem vooral contact op als je geïnteresseerd bent.

Na voldoen van betaling geen refund mogelijk. Betalingsverplichting geldt na schriftelijke inschrijving, vanaf 4 weken vooraf de startdatum van de cursus. Daarvóór mag kosteloos geannuleerd worden, mits nog niet betaald.  

TESTIMONIALS

Uit alles blijkt dat Janneke bakken met ervaring met de methode heeft. Daarnaast creëert ze een fijne en inclusieve sfeer waarin alles bespreekbaar is en die openheid maakt verdieping mogelijk. Janneke is doortastend en geeft met veel gevoel en gevoel voor humor vorm aan de lessen. 

 

Haar enthousiasme werkt door: ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus heb gevolgd en zo de handvatten heb verkregen om op natuurlijke wijze meer begrip voor en grip op mijn cyclus te krijgen. Ik ervaar het als een verrijking om te weten wat er in mijn lichaam gaande is en om die processen te kunnen benoemen, met het doel om beter naar mijn lijf te leren luisteren. Janneke wijst met deze cursus de weg.

 

 

Maud & Philipp

maud.jpeg
bottom of page